Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

09jul 2023
Zingen in de zomer

Agnes Bergmeijer Stembevrijding
Nijmegen

Een dag voor jou, om te zingen, je stem te verkennen, te experimenteren en te genieten.Wat is stembevrijding?Eigenlijk zegt het woord het precies: je authentieke stemgeluid ontdekken, de weg vrij maken voor de stem die je nog niet van jezelf kende.

Een dag voor jou, om te zingen, je stem te verkennen, te experimenteren en te genieten. 

Wat is stembevrijding?

Eigenlijk zegt het woord het precies: je authentieke stemgeluid ontdekken, de weg vrij maken voor de stem die je nog niet van jezelf kende, het lied waarvan je nog niet wist dat je het in je had. Je stem (jezelf) de ruimte geven. En het leuke is dat dat een echte bevrijdende ervaring kan zijn. Iedereen kan zingen, zingen is niet anders dan het verlengen van gesproken klinkers. Bij stembevrijding gaat het niet over goed of slecht, zuiver of vals, gaat het niet over techniek. Het gaat over wat er in je leeft, nu, nu jij zingt. Dit doe je in contact. Contact met jezelf en met degene die naar jou luistert. 

Dit is spannend, of misschien zelfs doodeng, maar precies dáárin ligt de kans op een nieuwe ervaring. Precies dat bepaalt hoe jouw stem nu klinkt. Er zit dus muziek zit in je zenuwen! Maar ook in gepieker, in vreugde, woede of verdriet. 

We gaan van oefeningen met lijf en stem naar improviserend zingen. Individueel maar ook samen. We gaan vertragen, tijd nemen en zingen zonder vooropgesteld plan, bestaande en ter plekke ontstaande liederen, recht uit het hart, precies zoals jij bent. Echt even tijd nemen voor jezelf, zingen en stilzijn.

Er is geen enkele zangervaring voor nodig.

Ik hoop je te ontmoeten, 

Agnes

Informatie

09 jul 2023
10.00 - 16.30
110,00
Minimaal 6 deelnemers.
Maximaal 10 deelnemers.

Waar?

Cordium Nijmegen
De Ruyterstraat 65
6512GB Nijmegen

Zingen in de zomer