Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

Duurzaamheidscafé
DI 18 december | 20.00-22.00 uur | Nijmegen

Gratis, gelieve aan te melden
gratis | Aanmelden via https://duurzaamheidscafenijmegen.nl/events/duurzaamheidscafe-2018-12/


Oslo neemt in 2019 het stokje van Nijmegen over. Maar European Green Capital ben je toch voor het leven? Daarom blikken we terug op wat goed ging, wat beter kon en kijken we vooral vooruit: hoe gaan we onze groene doelen borgen, uitdragen en zorgen we dat iedereen in Nijmegen er plezier van heeft?

 

Het afgelopen jaar is er veel gebeurd. Nijmegen heeft zich met deze titel internationaal op de kaart gezet. Vele delegaties zijn op bezoek geweest, waardoor Nijmegen heeft kunnen laten zien waarom we deze titel hebben verdiend. Ook was er kritiek. Het zou te veel ‘een feest voor de bobo’s’ zijn geweest. Begrijpelijk, als inwoners zelf niet het gevoel hebben dat ze er iets aan gehad hebben. Toch zijn er ook veel positieve geluiden van inwoners.

Er zijn ruim 40 Challenges neergezet. Sommigen waren heel succesvol en kunnen we in 2019 opnieuw oppakken. Denk bijvoorbeeld aan de Challenge ‘Nijmegen raapt het in één keer op’, met z’n allen 1 dag minimaal één stuk zwerfafval opruimen of de ‘appeltaartgesprekken’ waarmee inwoners besparingstips krijgen. Andere zijn minder goed gelukt, maar ook daar hebben we veel van geleerd. Tijdens de avond zullen we de nodige resultaten laten zien.

Gaat het nu pas beginnen?

Het is misschien ook niet realistisch om te denken dat je in een jaar tijd iedereen enthousiast krijgt. De focus zal vanaf nu dus vooral liggen op ‘Wat is de behoefte van mensen in de wijk?’, ‘Op welke manier kan iedereen een duurzame stap zetten?’, ‘Wat levert het hen op?’

 

Tijdens deze avond komen ondernemers, inwoners en bestuurders aan het woord over afgelopen jaar en de toekomst van Nijmegen als Green Capital.

 

Er zullen filmpjes worden vertoond, de circulaire keten wordt overhandigd, een heuse ‘Ark van het nieuwste verbond’ is te bezichtigen en de challenges presenteren zich. Kortom een avond die u niet mag missen, zeker niet als u betrokken bent geweest of wil worden bij het vervolg van Green Capital.

 

 

Informatie + Aanmelden »

duurzaamheidscafenijmegen.nl
Bekijk Facebook event

Lindenberg Huis voor de Kunsten
Ridderstraat 23
6511 TM Nijmegen


Acupunctuur Ademtherapie Ayurveda Catering Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Healing en reading Homeopathie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kruidentherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Opleiding en Training Psychosociale therapie Sociaal ondernemen Stressmanagement Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Yoga
Bewust Nijmegen