Leer nu zelf Gezond te Ademen d.m.v. de Buteyko methode | Sint Anthonis

Veel gezondheidsklachten zijn een gevolg van een verkeerde ademhaling. De Russische dr. Buteyko ontdekte dat wanneer overmatig ademhalen een gewoonte wordt, dit een verandering geeft in de stofwisseling van het lichaam. Het chemische evenwicht van het lichaam wordt verstoord en dit kan leiden tot verschillende ziekten zoals: Astma, Bronchitis, Sinusitus, Hyperventilatie, Apneu, Snurken, (Chronische) Vermoeidheid, Spanningsklachten en Hoge Bloeddruk.


De Buteyko methode helpt je om de verstoorde ademhaling te resetten en weer gezond te gaan ademen. Hierdoor neem je een belangrijke voedingsbodem voor bovenstaande klachten weg en zullen je klachten verminderen of verdwijnen. Je krijgt zelf veel meer controle over je klachten. De praktijk wijst uit dat de Buteyko methode een erg efficiënte ondersteunende therapie bij bovenstaande klachten is.


In een Buteyko cursus word je je bewust van je ademhaling, leer je wat er in je lichaam mis gaat bij een verstoorde ademhaling, en gaan we aan de gang m.b.v. ademhalingsoefeningen en -technieken om steeds gezonder te gaan ademen. Ben jij benieuwd wat deze methode voor jou kan betekenen? Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Op mijn website vind je bovendien een ademtest die een indictaie geeft hoe het met jouw ademhaling is gesteld: sluchtop/ademtest

 

Over Marijke van Goch- van Gend | Sint Anthonis

Nadat ik als kind veel last van Astma had gehad, kwamen deze klachten bij mij 7 jaar geleden steeds meer terug. Op een een gegeven moment was ik continu benauwd door een opvlamming van Astma. Medicatie hielp niet echt en mijn energienieveau was gedaald tot een nulpunt.


Gezond leren ademen heeft mij toen van mijn klachten afgeholpen. Ik stuitte op de Buteyko methode en nadat ik een cursus had gevolgd en de ademhalingsoefeningen had geleerd, voelde ik mijn benauwdheid elke week afnemen. De druk op mijn borstkas verdween en mijn energie kwam weer terug. Een fascinatie voor de ademhaling was hiermee geboren! 


Inmiddels is het mijn missie om heel Nederland te leren wat Gezond Ademen is en mensen met klachten te begeleiden naar een betere gezondheid en een fijner vrijer leven. Als gecertificeerd Buteyko coach vind ik het heel belangrijk om mensen voor te lichten én ze te helpen. 


Foto 3 Marijke van Goch- van Gend Klik om te vergroten

LuchtOp
Marijke van Goch- van Gend


Professionals in de categorie Ademtherapie

Acupunctuur Ademtherapie Catering Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Healing en reading Homeopathie Kruidentherapie Kunst Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap NLP Opleiding en Training Psychosociale therapie Sociaal ondernemen Stressmanagement Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Winkels Yoga Zijnsgeörienteerde begeleiding
Bewust Nijmegen
Bewust Nijmegen

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!