Kinderkwalen en ziekten ondersteuning met kruiden en bloesemremedies | Nijmegen

In mijn praktijk behandel ik kinderen op een natuurlijke wijze dat veel raakvlakken heeft met de antroposofische gezondheidszorg. Ik maak hierbij gebruik van kruiden en bloesemremedies om zowel het lichamelijk als het geestelijke proces van het kind te begeleiden.

Dit doe ik door naar het kind te kijken: welke signalen geeft hij/zij af en wat heeft hij/zij nodig? Door middel van mijn eigen ontwikkelde methode, gebaseerd op Holisme, Pedagogiek en Kruidengeneeskunde, ga ik opzoek naar de kern van het probleem. Door deze inzichtelijk te maken, kunnen we deze aanpakken en zal het kind weer lekker in zijn vel zitten en zieken en kwalen verdwijnen.

 

 

Over Martijn van den Huijssen | Nijmegen

Als kind kwam ik veel in Oostenrijk. Mijn ouders waren verliefd op de natuur en ruimte in dat land. Ik liep veel door de weides en speelde graag met mijn broerjes en zusje met water. Mijn moeder nam vaak kruidenzalven vanuit Oostenrijk mee naar Nederland. De liefde voor de natuur en kruiden heb ik van huis uit meegekregen.

Op de middelbare school ging mijn voorkeur uit naar de praktijklessen waarin ik met mijn handen kon werken. Werktuigbouwkunde was een logische studiekeuze. Via mijn stage ben ik gaan werken bij een ingenieursbureau. Daar liep ik er tegenaan dat dit werk onvoldoende voldoening gaf en weinig zinvol leek.

Ik ging op zoek naar mijn pad in Oostenrijk.

Voor die reis kocht ik een boekje over kruidengeneeskunde en in de bergen ben ik op zoek gegaan naar kruiden. Bij terugkomst ben ik een klein kruidentuintje gestart. Die kruiden gebruikte ik voor mezelf en ik merkte dat ik daar veel profijt van had. Ik wist: hier wil ik iets mee!

Wel wilde ik een gedegen basisopleiding hebben om te leren hoe je in de hulpverlening met mensen werkt. Het werd daarom Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Na deze studie heb ik me gespecialiseerd in de begeleiding van hoogbegaafde en hooggevoelige kinderen.

Opleiding Kruidengeneeskunde.

Bij het Kruidenrijk, heb ik veel geleerd over de verwerking van kruiden, het behandelen van klachten en medische kennis. Na de opleiding ben ik een praktijk gestart waarin ik kinderen en zwangere vrouwen behandel en begeleid om weerbaarden in het leven te staan.

De Groene Vallei
Martijn van den Huijssen

Acupunctuur Ayurveda Coaching - Diverse Coaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Grafisch- en Webdesign Healing en reading Homeopathie Kinderen-Ouders Kleding Kruidentherapie Lichaamswerk Massage Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurgeneeskunde NLP Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Sociaal ondernemen Stressmanagement Traumatherapie Vasten en reinigen Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Nijmegen