Lichaamsgerichte psychotherapie | Nijmegen

Lichaamsgerichte Psychotherapie is een vorm van therapie waarin lichaam, emotie, geest en ziel als één samenhangend geheel wordt gezien en benaderd. In ons lichaam dragen we bewuste en onbewuste ervaringen met ons mee en is het daarmee een rijke bron aan informatie en wijsheid.

In de therapie is je lichaam het startpunt om in contact te komen met wat er in je leeft. Je kunt voelen waar je levensenergie in jou stroomt en waar die vast zit. Door je lichaam te voelen, onderzoeken en in beweging te brengen, gaat je levensenergie stromen. Dat wat je als kind onderdrukt of ingehouden hebt, krijgt de ruimte om naar de oppervlakte te komen. Stap voor stap maak je contact met oude onbewuste patronen en onderzoek je waar deze vandaan komen. Je krijgt daardoor de ruimte om te voelen wat je werkelijk wil, wat jouw authentieke impulsen zijn, waar je behoefte aan hebt en wat jouw kracht is.

Ik maak tijdens de sessies en trainingen gebruik van o.a. bio energetica, ademwerk, gestalt, focussing, systemisch werk, bodydrama, energetic integration en gesprektechnieken.

Over Karen Put | Nijmegen

Na de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik ervaring opgedaan in de verslavingszorg en 11 jaar gewerkt in de jeugdhulpverlening. In dit werk ben ik regelmatig geconfronteerd met verschillende patronen en mechanismen in mezelf en in anderen. Toen ik vastliep in die patronen ben ik lichaamsgerichte therapie gaan doen. Mijn lichaam bezit, net als ieder lichaam, een enorme wijsheid en heeft een andere waarheid dan wat ik al wist. Ik heb ervaren dat het onderzoeken en aangaan van mijn patronen, pijn, gemis en liefde mij meer inzicht geeft in wat ik werkelijk verlang en waar ik behoefte aan heb. Ik ontdekte mijn verlangen om voluit te leven.

Ik ben altijd al geboeid en nieuwsgierig geweest naar wat er onder het gedrag van mezelf en anderen zat. Waarom krijgen we ergens pijn? Waarom belanden we toch steeds in hetzelfde patronen mentaal, emotioneel, en relationeel? Ik besloot de opleiding lichaamsgeoriënteerde psychotherapie bij Bodymind Opleidingen te gaan doen. Ik ontdekte dat als ik de patronen kan doorzien, de pijn en het verdriet kan doorleven én er expressie aan kan geven, de patronen minder op de voorgrond staan. Ik ben vrijer om andere keuzes te maken en word wie ik in wezen altijd al ben geweest.

Ik werk met veel plezier als therapeut en trainer in mijn eigen praktijk. Ik vind het geweldig om samen met de ander te onderzoeken waar groei en ontwikkeling mogelijk is én waar we gewoon mens zijn, met al onze bijzondere eigenaardigheden!


Foto 1 Karen Put Foto 2 Karen Put Klik om te vergroten

Praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie en training
Karen Put


Professionals in de categorie Lichaamsgerichte Therapie

Acupunctuur Catering Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Energetisch werk Fysiotherapie Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Healing en reading Horeca & Catering Kunst Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Persoonlijke verzorging Psychosociale therapie Rituelen en Ceremonies Shiatsu Therapie Sjamanisme Stemwerk & Stemcoaching Stressmanagement Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Yoga Zelfrealisatie
Bewust Nijmegen
Bewust Nijmegen

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!