Integrale lichaamstherapie bij chronische spanningsklachten en traumaverwerking | Nijmegen

Gedurende een traject van een afgesproken aantal sessies streven we naar het verminderen of laten verdwijnen van jouw spanningsklachten. Vaak zijn deze chronisch van aard en belemmeren zij een goed en prettig functioneren. Dit kan samengaan met gevoelens van onzekerheid, krampachtig gedrag in sociaal verkeer, of bijvoorbeeld slaap- en concentratieproblemen veroorzaken. Angstgerelateerde klachten en spanningsklachten gaan vaak hand in hand.

Een teveel aan spanning kan ook lijden tot fysieke klachten. Pijnlijke of stijve spieren, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen en zware, langdurige vermoeidheid komen vaak voor. Door zorgvuldige begeleiding in de vorm van gesprekken, massagetechnieken en lichaamsgerichte ontspanningsoefeningen kan ik je helpen de spanning los te laten en je lichaam weer te voelen. Vrijwel alle spanningsklachten zijn te behandelen, ongeacht de achtergrond.

Massage

Integrale massage richt zich op het herstellen van de natuurlijke balans waardoor een disharmonie in jouw functioneren of welbevinden wordt opgeheven.

De Derde Vorm is een massagetherapie waarin ik je zeer zorgvuldig en volledig afgestemd begeleid wanneer angst of schaamte aanraking verhindert.

Lichaamswerk

De massages worden ondersteund door oefeningen uit de haptonomie, (bio-energetische) bewegingsoefeningen of andere lichaamsgerichte oefeningen die je dichter bij je gevoel brengen en helpen een teveel aan spanning los te laten. Een aantal van deze oefeningen kun je ook thuis toepassen.

Over Arno van Haren | Nijmegen

Massage

Ik werk op HBO-niveau en heb opleidingen gevolgd bij Human Touch in Nijmegen, Biopulse in Avignon (Frankrijk, 2015) en Positive Touch in Arnhem (2017.) Om de zorg die ik bied meer toegankelijk te maken heb ik bij het Civas de opleiding Medische Basiskennis/Plato gevolgd (2018.) Mijn behandelingen komen bij een groot deel van de zorgverzekeraars voor vergoeding in aanmerking. Door bij- en nascholing, het volgen van workshops, uitwisseling met collega’s en deelname aan intervisiegroepen blijf ik in ontwikkeling. De komende jaren verdiep ik me verder in traumaverwerking.

Coaching & begeleiding

Na mijn opleiding Sociale Dienstverlening ben ik in 2010 afgestudeerd als transformationeel coach & trainer bij Wagner Group Orbis. In juni 2018 eindigde mijn driejarige opleiding aan het ITIP, de ‘School voor Leven en Werk.’ Dankzij deze opleidingen, waarin veel aandacht wordt besteed aan persoonlijke ontwikkeling en energetisch lichaamswerk, heb ik geleerd vanuit bezieling en vertrouwen mijn huidige werk invulling en verdieping te geven.

Sinds 2016 is mijn praktijkruimte in de wijk Lindenholt in Nijmegen. Na kennismaking of intake kun je een knipkaart aanschaffen en desgewenst de vervolgsessies plannen in Centrum Cordium in Bottendaal (op loopafstand van Nijmegen CS.)

Agenda Praktijk voor Ontspanning Nijmegen


Foto 4 Arno van Haren Foto 11 Arno van Haren Foto 12 Arno van Haren Foto 14 Arno van Haren Klik om te vergroten

Praktijk voor Ontspanning Nijmegen
Arno van Haren


Professionals in de categorie Lichaamsgerichte Therapie

Acupunctuur Ademtherapie Catering Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Craniosacraal therapie Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Healing en reading Homeopathie Kleding Kruidentherapie Kunst Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Opleiding en Training Psychosociale therapie Sociaal ondernemen Stressmanagement Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Yoga
Bewust Nijmegen