Lichaamsgerichte psychotherapie | Nijmegen

Wanneer je het gevoel hebt vast te zitten in je leven, ben je vaak verstrikt geraakt in datgene wat je in eerste instantie geholpen heeft om het hoofd boven water te houden. 

Je denkkracht is piekeren geworden. 
Weinig nodig hebben wordt nauwelijks kunnen vragen en ontvangen. 
Je zwabbert tussen minderwaardig voelen en je beter voelen dan anderen. 
Je hebt het gevoel dat je altijd onder druk staat, wat het leven heel zwaar maakt.
Je bent zo goed geworden in het houden van de controle dat je spontaniteit geen plek meer heeft. 
Je bent zo afgestemd op anderen dat je niet meer weet wie jij zelf eigenlijk bent. 
Of je investeert steeds meer in het hoog houden van een beeld naar de buitenwereld terwijl je van binnen voelt nooit goed genoeg te zijn. 

In al deze smaken raak je af van jouw natuurlijke stroom. Ons lichaam is een prachtig gereedschap om die stroom weer terug te vinden, als je er naar wilt en kunt luisteren. Overtuigingen die je in het verleden hebt opgedaan, kun je opnieuw bekijken en er nieuwe ervaringen tegenover stellen. Vaak is het ontwikkelen van een nieuwe mildheid naar jezelf een belangrijk onderdeel van dit proces. Wat het oplevert is ruimte om andere keuzes te maken. Ruimte om voluit te leven en met al jouw kwaliteiten in de wereld te gaan zetten wat jij wilt en wat werkelijk bij jou past.

Tijdens de sessies maak ik gebruik van ademwerk, systemisch werk, bodydrama, zelfcompassie, gestalt en gesprekstechnieken.

Over Karin Groenesteijn | Nijmegen

De weg die ik zelf heb afgelegd heeft mij geleid naar een voller, lichter en plezieriger leven. Een groot contrast met waar ik vandaan kom. Ik ben ervan overtuigd dat het voor veel meer mensen mogelijk is om lichter te leven.

Vanuit een meer technische achtergrond en werkervaring heb ik daarom in 2012 gekozen voor de gedegen opleiding Lichaamsgerichte psychotherapie bij Bodymind opleidingen. Hierin heb ik al doende nog meer respect gekregen voor de grote wijsheid van mijn eigen lichaam. En de waarde ervan om die in te zetten, naast het ons meer vertrouwde denken. Sinds 2016 heb ik mijn eigen praktijk voor Lichaamsgerichte psychotherapie aan de Wolfskuilseweg. In mijn praktijk begeleid ik met veel plezier mensen die vastlopen om hoofd, hart en lijf samen te laten werken, zodat ze voluit, en lichter, kunnen leven.


Foto 6 Karin Groenesteijn Klik om te vergroten

Basis in je lijf - Praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie
Karin Groenesteijn

0626166491
info AT basisinjelijf DOT nl
www.basisinjelijf.nl

Basis in je lijf - Praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie
Wolfskuilseweg 254
6542AB Nijmegen


Professionals in de categorie Lichaamsgerichte Therapie

Acupunctuur Catering Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Energetisch werk Fysiotherapie Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Healing en reading Horeca & Catering Kunst Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Persoonlijke verzorging Psychosociale therapie Rituelen en Ceremonies Shiatsu Therapie Sjamanisme Stemwerk & Stemcoaching Stressmanagement Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Yoga Zelfrealisatie
Bewust Nijmegen
Bewust Nijmegen

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!