Zijnsoriëntatie

Praktijk voor levenskunst Zo wil ik leven - Jacqueline Vader
Nijmegen

In mijn praktijk voor levenskunst bied ik meditatie en training vanuit de visie Zijnsoriëntatie. Voor mensen die authentiek en in verbinding met anderen willen leven en werken.

Het heeft mijn hart om te leven en werken vanuit het besef dat we in essentie vrij en in verbinding zijn. Hoewel dit al zo is, beleven we dat vaak niet zo wanneer we bijvoorbeeld stress ervaren, ons vast voelen zitten in patronen of heftige emoties hebben.

In mijn begeleiding laat ik mensen ook op deze plekken contact maken met die vrije dimensie in henzelf. Hierdoor ontstaat ruimte om met een open vriendelijke blik stil te staan bij wat er in je leeft, te ontdekken wat voor jou van waarde is en hoe je dit wilt leven in je dagelijks leven. Meditatie is een belangrijk onderdeel van mijn aanbod.

Ik beschouw meditatie als een herinnering aan onze vrije aard. Het is een manier om de inspiratie levend te houden en ook om onze geest te trainen. Want hoewel vrijheid inherent is, vergeten we dit snel door onze gewoontepatronen en beschermings-mechanismen. Meditatie is ondersteunend in het koers houden in waar het ons om gaat. Een grote inspiratiebron in mijn leven en werk is Zijnsoriëntatie, een visie die Tibetaans-boeddhistische wijsheid combineert met westerse psychologische kennis. 

Mijn actuele aanbod:
- Meditatielessen
- Cursus Gezonde Zelfliefde
- Introductietraining Zijnsoriëntatie
- Padcoaching: individueel, voor stellen en in kleine groepen

Over Praktijk voor levenskunst Zo wil ik leven - Jacqueline Vader

Ik ben afgestudeerd als maatschappelijk werker en heb de vakopleiding aan de school voor Zijnsoriëntatie gevolgd. Ik ben werkzaam geweest als begeleider in de langdurige psychiatrie, en daarna gaan werken als consulent wet maatschappelijke ondersteuning. Ik werk in een sociaal wijkteam en heb een praktijk voor levenskunst. Tevens geef ik padcoaching aan de school voor Zijnsoriëntatie en assisteer ik in het tweede jaar van de Zijnstraining. 

In 2002 maakte ik kennis met Zijnsoriëntatie: het had direct mijn hart. De eerste jaren heb ik trainingen gevolgd bij zijnsgeoriënteerde begeleiders, waarna ik in 2008 ben begonnen met de driejarige Zijnstraining aan de school voor Zijnsoriëntatie. Na een jaar Zijnspad heb ik de driejarige begeleidersopleiding gevolgd. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor leraren Zijnsoriëntatie.

Vanaf mijn eerste kennismaking met de Zijnsvisie ervaar ik een vreugdevol thuiskomen. De visie verwoordt voor mij op een prachtige wijze de open aard van de werkelijkheid, en biedt kennis en methodieken om dit te ervaren en van daaruit vorm te geven in mijn dagelijks leven en werk.

Het besef dat alles wat in mij leeft een expressie is van openheid verheugt en inspireert mij steeds weer. Het is het leven precies zoals het nu is. Met alles wat er in mij leeft op mijn gemak leren zijn. Steeds weer ontdekken dat precies hier, hoe het ook is, de plek is waar ik thuis ben.

Het pad van levenskunst betekent voor mij dat ik vanuit een open hart mijn leven en relaties wil vormgeven. Antwoorden wil vinden en keuzes wil maken die bij mij en de situatie passen. Dat is ontdekken en oefenen. Iedere keer nieuw en fris willen kijken en bereid zijn het niet te weten.

Mijn leven is lichter en liefdevoller geworden, intenser ook en tegelijk eenvoudiger, met meer ontspanning en genieten. En steeds opnieuw wanneer ik thuiskom in hoe het hier en nu is, ervaar ik: zo wil ik leven.

Ik houd ervan dit pad te lopen en vind het inspirerend om anderen hierbij te begeleiden.


Praktijk voor levenskunst Zo wil ik leven

Jacqueline Vader


Nijmegen

Lid van beroepsvereniging

Zijnsoriëntatie