Training mindfulness voor kinderen en jongeren | Lent

Kindermindfulness

De 8-weekse training mindfulness is geschikt voor kinderen vanaf groep 3 van de basisschool en middelbare scholieren. 

Ook kinderen kunnen moeite hebben om zich staande te houden in een wereld waarin het leeftempo hoog is, er veel prikkels zijn en volle agenda's. Sommige kinderen zitten vaak in hun hoofd en zijn het contact met hun gevoel kwijtgeraakt. Andere kinderen schieten juist door in een emotie. Een kind is niet boos, maar woedend. 

Het is fijn als een kind leert hoe het zijn hoofd vol met gedachten tot rust kan brengen en omgaan met stress en tegenslagen. 

Op adem komen en opmerken wat je nodig hebt! Door meditatie (stilzitten als een kikker) en eenvoudige yogaoefeningen. 

Ik ben een gecertificeerd trainer minfulness voor kinderen en jongeren en werk met de methode 'Aandacht werkt!'. Mijn achtergrond is die van orthopedagoog en leerkracht basisonderwijs.  

Over Ellen Budding | Lent

Mijn naam is Ellen Budding en ik woon met mijn gezin sinds 13 jaar met veel plezier in Lent.

Na mijn studies PABO (leerkracht basisonderwijs) en orthopedagogiek aan de Radboud Universiteit ben ik een aantal jaren werkzaam geweest bij het Regionaal Instituut voor Dyslexie in Arnhem. Vervolgens heb ik elf jaar bij Kentalis gewerkt als ambulant begeleider cluster 2 en begeleidde ik reguliere basisscholen en hun leerlingen die een taalontwikkelingsstoornis hebben.

Een paar jaar geleden heb ik zelf een mindfulness training (MBSR, Jon Kabat-Zinn) gevolgd. De aanleiding was dat ik handvatten nodig had om met drukte en stress om te gaan. Hoe voorkom ik dat ik mijzelf verlies in een vol leven met gezin en werk? Ik wilde meer rust in mijn hoofd en in balans zijn. Voor mij was de training de start van een bewuster leven en daarmee een leven waar ik mij prettig bij voel.

In die tijd dacht ik vaak ‘Had ik deze training als kind maar gehad!'. Zelfkennis, daar begint het mee. Vanuit deze gedachte ben ik de opleiding tot trainer mindfulness voor kinderen en jongeren gaan doen bij de Academie voor Mindful Teaching van Eline Snel. Daarmee ben ik een gecertificeerd trainer.

Mijn missie is om kinderen kennis te laten maken met mindfulness.


Foto 2 Ellen Budding Klik om te vergroten

De Geluksvogels
Ellen Budding


Professionals in de categorie Mindfulness & Compassie

Acupunctuur Catering Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Energetisch werk Eten & Drinken Fysiotherapie Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Healing en reading Kruidentherapie Kunst Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Natuur, Tuin en Landschap NLP Opleiding en Training Persoonlijke verzorging Psychosociale therapie Sjamanisme Sociaal ondernemen Stressmanagement Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Winkels Yoga Zelfrealisatie
Bewust Nijmegen
Bewust Nijmegen

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!