Trauma opstellingen | Ravenstein

Opstellingen op basis van Meergenerationele PsychoTraumatologie (OMPT)

Ingrijpende gebeurtenissen veroorzaken vaak gevoelens van angst, onmacht en onbegrip. Wanneer deze gevoelens blijven bestaan, ook wanneer de gebeurtenis voorbij is, spreken we van traumatisering. Trauma heeft gevolgen voor ons psychisch, emotioneel en lichamelijk functioneren. Problemen in onder andere partnerrelaties, ouder-kind relaties en in het werk kunnen in verband worden gebracht met traumatisering. Trauma heeft ook gevolgen voor volgende generaties. Kinderen ervaren via hechtingsrelaties de onverwerkte traumagevoelens van hun ouders en grootouders en raken hierin verstrikt. Hierdoor kunnen ze hun eigen identiteit verliezen. (Franz Ruppert)

Werkwijze

Deze methode kenmerkt zich door het opstellen van jouw verlangen. Je formuleert een zin die jouw  wens concreet beschrijft. OMPT integreer ik meestal in de individuele behandeling. Hierbij ben ik representant voor de woorden uit jouw verlangen. De gevoelens, emoties, gedachten en fysieke sensaties die ik daarbij ervaar, deel ik met je. Met dat gegeven werken we verder waardoor je steeds meer tot de kern komt. Elk woord in de opstelling geeft inzicht in de onderliggende dynamiek die het bereiken van jouw verlangen in de weg staat. Het is ook mogelijk om opstellingen te doen in groepsverband, waarbij verschillende mensen representant kunnen zijn voor de woorden uit jouw verlangen. Voor de representanten is dit vaak ook een zeer leerzame ervaring! De kosten voor een opstelling zijn 90 euro, als representant betaal je 20 euro. Voor meer informatie en overleg kunt u contact met mij opnemen.

Effect

Het doel van deze traumatherapie is het loslaten van overgenomen traumagevoelens van vorige generaties, het toegang vinden tot eigen persoonlijkheidsdelen die zijn afgesplitst in een trauma-situatie en de ontwikkeling van een gezonde autonomie. Met trauma opstellingen krijg je meer zicht op hetgeen wat het bereiken van jouw verlangen nog in de weg staat. Zo wordt duidelijk waar je aan kunt werken om steeds authentieker te worden.

Over Joyce Kersten | Ravenstein

Agenda InnerFlows


Professionals in de categorie Traumatherapie

Acupunctuur Ayurveda Catering Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Healing en reading Homeopathie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kruidentherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Opleiding en Training Psychosociale therapie Sociaal ondernemen Stressmanagement Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Yoga
Bewust Nijmegen

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Nijmegen