Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

Cursus zijnsgeoriënteerde meditatie
VR 12 november | 14.00-17.00 uur | Nijmegen/ Ubbergen

| 8 bijeenkomsten van 3 uur. Je ontvangt een reader en geluidsfiles.


Meditatie is een verzamelterm voor allerlei meditatievormen: zittend, staand, bewegend en visualiserend. Al deze meditatievormen zijn gericht op verschillende niveaus van je geest: van het meest concrete niveau tot het meest subtiele. Het kenmerkende van meditatie is dat je je geest uit de afleiding thuisbrengt naar zijn thuisbasis, naar Zijn.

Vanuit evolutionair gevormde overlevingsdrang ben je gaan grijpen naar innerlijke- en uiterlijke ervaringen: gedachten, gevoelens en zintuiglijke indrukken. Door die grijpende aandacht verplaatst je gewicht zich van je basis, je Zijnsgrond, naar boven en naar buiten, naar alles wat je waarneemt. Dat trekt je uit je basis en brengt je ‘van huis’.

Meditatie brengt je weer terug in je Zijnsaard, die rijk is aan kwaliteiten zoals rust, blijdschap, geluk, liefde, schoonheid en helderheid. Je geest thuisbrengen is lijfelijk voelbaar als ontspanning, loslaten van pantsering, ervaren van stilte en van rijke kwaliteiten. Tegelijkertijd blijkt je thuis geen vaste plek te zijn waar je als het ware in kunt wonen. Je thuis is eerder ruimte, openheid, Zijn zelf.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 3 uur. Je ontvangt een reader met theorie en beoefeningen, en na iedere bijeenkomst een geluidsfile. 

Informatie + Aanmelden » Praktijk voor levenskunst Zo wil ik leven | Jacqueline Vader

www.zo-wil-ik-leven.nlNijmegen/ Ubbergen

Jacqueline Vader
06-26810402
info AT zo-wil-ik-leven DOT nl

Meer agenda van Praktijk voor levenskunst Zo wil ik leven

Bewust Nijmegen

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!