18jan 2023
Cursus Gezonde Zelfliefde

Zo wil ik leven - Jacqueline Vader
Nijmegen

Gezonde Zelfliefde gaat over liefdevol en helder nabij jezelf en anderen zijn. Het leert je gegrond en in verbinding te blijven, je basale goedheid te herkennen en van daaruit te doen wat je wil in jouw leven en werk.

Veelal zijn we helemaal niet zo liefdevol naar onszelf. Ongemerkt en chronisch herhalen we oude (overlevings)patronen die je het zicht ontnemen op de inherente vrijheid van je natuurlijke, niet door je geschiedenis aangetaste aard. De westerse leefstijl en de emotionele tekorten uit je jeugd maken dat je je blik van jezelf afwendt en geluk en vervulling zoekt buiten jezelf. Door deze zoekende, voortgedreven houding verlaat je jezelf voortdurend en verliezen we onze innerlijke rust, ons evenwicht en ons besef van verbondenheid.

In de cursus ‘Gezonde Zelfliefde’ oefen je op meditatieve wijze met het doorbreken van die patronen. Je leert weer diep te ontspannen en liefdevol nabij en aanwezig te zijn, ook bij de lege plekken in jezelf waar je teruggeschrokken bent uit relatie. De fysiek/energetische verkrampingen die samenhangen met je patronen kunnen daardoor ont-stollen waardoor je energie vrij komt en terugvloeit naar je Zelf.

Zo hervind je wie je al bent op een veel fundamenteler en intiemer niveau dan wie je denkt te zijn als je ‘gewoonte-zelf’. Je komt thuis in je natuurlijke, liefdevolle Zijnsaard van waaruit je spontaan, open en betrokken bent naar jezelf en anderen. Doordat je gaat rusten in je eigen basis word je onafhankelijker en minder opgehangen aan omstandigheden.

Hans Knibbe heeft een boek geschreven over dit thema en in samenwerking met de beroepsvereniging leraren Zijnsoriëntatie een cursus ontwikkeld van 8 bijeenkomsten. Het verheugt me om in april met een nieuwe groep in Nijmegen te starten. 

Informatie

18 jan 2023 | 8 bijeenkomsten van 3 uur in de periode 18 januari t/m 14 juni 2023
14.00 - 17.00
423,00 20% korting voor studenten en mensen met een minimuminkomen.

Waar?

Kapel Vrouwenschool in Nijmegen, Dominicanenstraat 6

Nijmegen

Cursus Gezonde Zelfliefde