Zelfoogstmoestuin Het heerlijke land | Malden

Zelfoogstmoestuin Het heerlijke land werkt volgens het CSA-model. CSA staat voor Community Supported Agriculture. Hierbij ondersteunen de oogstdeelnemers gezamenlijk een lokaal kleinschalig landbouwinitiatief, dat voorziet in vers en gezond voedsel. De groenten worden op natuurlijke wijze geteeld, zonder kunstmest en chemische/synthetische bestrijdingsmiddelen. De basis wordt gevormd door een gezonde bodem en het stimuleren van biodiversiteit.

Als oogstdeelnemer maak je van dichtbij kennis met het verhaal achter je voedsel. Je kent de mensen die jouw voedsel verbouwen, en hoe ze dat doen. Vertrouwen in elkaar en zorg voor mens, land en omgeving vormen de basis van een duurzame relatie tussen deelnemers, tuinder en tuin. 

Over Ingrid Loman | Malden

Ik ben opgegroeid zowel in de stad als op het platteland. Ik heb altijd van beide de waarde gezien en ervan genoten. In mijn jeugd hadden we net als de buren een eigen moestuin bij huis. Mijn ouders teelden wat ze lekker vonden en het gezin genoot dagelijks van een grote verscheidenheid van verse seizoensgroenten. Geen verspilling, smakelijk en voedzaam. In de hedendaagse stad is dat niet meer mogelijk. Of toch wel?

Na jaren in een volkstuintje te hebben geteeld, liet ik me omscholen van jurist naar biodynamisch tuinder. Ik liep twee jaar stage op een zelfoogstmoestuin elders in het land. Daar ontstond een droom. 

Hoe geweldig zou het zijn om samen een lokaal voedselsysteem op te zetten, waarin weer aandacht is voor verse groenten, zo van het land. Geen rijen met tussenhandel, koeling en transport. Wel leven met de seizoenen en je kinderen laten ontdekken hoe de groente groeit hoe lekker die kan zijn. Hoe mooi zou het zijn om te investeren in lokale, kleinschalige landbouw voor de toekomst.  

Mijn droom, die werkelijkheid werd op Het heerlijke land.


Foto 1 Ingrid Loman Foto 3 Ingrid Loman Klik om te vergroten

Het heerlijke land
Ingrid Loman


Professionals in de categorie Land- en Tuinbouw

Acupunctuur Ayurveda Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Healing en reading Homeopathie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kruidentherapie Land- en Tuinbouw Lichaamswerk Massage Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurgeneeskunde NLP Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Psychosociale therapie Sociaal ondernemen Stressmanagement Therapie (diverse) Traumatherapie Vasten en reinigen Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Yoga
Bewust Nijmegen

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Nijmegen