Marisha, van Yabal Works | Nijmegen

Ik corrigeer, redigeer en schrijf teksten. Zowel on- als offline, en voor uiteenlopende doelgroepen. Bij voorkeur wel voor of over groene of faire thema's, want daar heb ik veel affiniteit mee. En zoveel mogelijk op een sociaal ondernemende manier. Uitgangspunt van mijn werkwijze is reciprociteit – wederkerigheid. Samenwerken. Sámen wérken. Harde euro’s zijn daarbij niet het enige middel waarmee je mijn diensten kunt vergoeden. Omdat mijns inziens alleen geld gebruiken als transactiemiddel mensen uitsluit van participatie in de samenleving omdat ze geen geld hebben. En dat vind ik een slechte zaak. En dom ook. Want mensen hebben heel wat meer in hun mars dan een bankrekening mag doen voorkomen. Mensen zijn meer waard dan (hun) geld. Net zoals ik voor jou iets kan betekenen, kun jij wellicht ook met jouw specifieke kennis, contacten of vaardigheden iets voor mij betekenen. Of met spullen die jij toch niet meer gebruikt, maar die ik nog wel goed kan gebruiken. Kortom, via dit systeem van hybride bankieren hoop ik voor jou de drempel te verlagen om mijn professionele diensten af te nemen. Je hoeft geen dikke bankrekening te hebben om jou(w werk) door mij te laten verlicht- of verbeteren: ik lever iets aan jou, jij aan mij; ik presteer iets voor jou, jij voor mij. En samen komen we verder. Dat is een veel leukere en interessantere manier van zaken doen, toch!

Over Marisha Maas | Nijmegen

“Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg” – zó waar! En omdat ik graag méér krijg – meer kennis en kunde, meer ervaring(en) – hou ik van variatie in wat ik doe. Dat uit zich wellicht ook in mijn freelancerij, waarin ik feitelijk de vaardigheden en kennis te gelde maak die ik in mijn eerdere professionele werkzaamheden opdeed. Vóór ik als freelancer aan de slag ging had ik namelijk jarenlang een fairtrade handel met Mayavrouwen in Guatemala, incluis webwinkel. Uitvloeisel van een project dat ik daar zelf met een andere Nederlandse opstartte. En dáárvoor werkte ik als PhD en docente aan de Radboud Universiteit. Met die academische achtergrond en jarenlange ervaring als handelaarster/onderneemster verlicht- en verbeter ik nu als freelancer (het werk van) anderen.

Maar ik doe meer dan dat: ik ben ook als vrijwilligster betrokken bij tal van activiteiten – als deelneemster aan bestaande initiatieven, of zelf als initiatiefneemster. Veelal activiteiten op het maatschappelijke en duurzame vlak, uiteenlopend van werk voor en met vluchtelingen, zwerfafvalopruimacties, promotie en bevordering van eerlijke handel, ondersteuning van vrouwen bij hun reïntegratie op de arbeidsmarkt, en deel- en ruil- en andere acties gericht op het beschikbaar maken van overvloed.

Kortom: geld is niet mijn voornaamste drijfveer om dingen te doen; wel die “méér kennis, kunde en ervaringen”. En ook: de wens een bescheiden steentje bij te dragen aan een fijnere samenleving en fijner samen leven.


Foto 1 Marisha Maas Klik om te vergroten

Yabal Works
Marisha Maas


Professionals in de categorie Sociaal ondernemen

Acupunctuur Catering Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Energetisch werk Fysiotherapie Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Healing en reading Horeca & Catering Kunst Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Persoonlijke verzorging Psychosociale therapie Rituelen en Ceremonies Sjamanisme Sociaal ondernemen Stemwerk & Stemcoaching Stressmanagement Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Yoga Zelfrealisatie
Bewust Nijmegen
Bewust Nijmegen

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!