Nieuwsbrief & activiteiten november 2022

Wat hebben we een heerlijk nazomers-weekend achter de rug. De zon liet zich regelmatig zien en het was zelfs warm genoeg om in een t-shirt een herfstwandeling te maken. Helaas is dit weer niet zo vanzelf sprekend in deze periode. Sterker nog, de dagen zijn vaak donker en nat en hadden we al gezegd donker. Dit is een periode waarin het niet zo moeilijk is om in een herfstdip terecht te komen. Maar geen zorgen, in deze nieuwsbrief delen we tips om een dip te voorkomen en natuurlijk de agenda van november. Dus lees gauw verder! 

Tips tegen een herfstdip

De één wordt dolenthousiast van de herfst, de ander heeft wat meer moeite met de kortere dagen en het gure herfstwindje. Hoe voorkom je dat je in de bekende herfstdip belandt? Deze tips helpen je het najaar door:

  • Frisse lucht en daglicht zijn supergezond en geven vaak energie. Probeer ook wanneer het regent of koud is een blokje om te gaan, kleed je op het weer en snuif frisse lucht op. Vaak merk je pas wanneer je weer thuis komt hoe fijn het was buiten geweest te zijn. En hoe lekker is het om daarna te genieten van een kop hete chocolademelk?! 

  • Zorg voor jezelf. De herfst is de periode bij uitstek waarin je wat meer naar binnen mag keren. Zeker wanneer je veel zorgt voor anderen, schiet de nodige zelfcare er soms heel gemakkelijk bij in. Zet je zelf gewoon eens op nummer 1. Kijk wat jij wil doen, wat jij nodig hebt en plan de rest zo veel als kan daar om heen. Inspiratie nodig voor een activiteit voor jezelf? Bekijk onder aan deze mail de Bewust Nijmegen agenda van deze maand. 

  • Start de dag met schrijven. Voordat je je telefoon pakt, het ontbijt klaar gaat zetten of naar die sportschool rent. Neem een momentje om op te schrijven waar jij op dat moment dankbaar voor bent en wat je die dag wil bereiken. Zo ben je aan het waarderen, evalueren en reflecteren, helemaal in tune met het herfstseizoen. 

  • En last but not least; Omarm de mooie momenten. Prachtige kleuren, dekentjes op de bank, pumpkin spices, kaarjes aan in huis: de herfst brengt zoveel moois met zich mee! Probeer het zo comfortabel mogelijk te maken voor jezelf wanneer je merkt dat je niet helemaal je dag hebt. Omarm de mooie dingen die de herfst te bieden heeft, dan zul je zien dat een herfstdip helemaal nergens voor nodig is ;) Bovendien kun je er hierdoor extra van genieten als het weer weer lekkerder wordt.

 

Ons complete aanbod...

Wist je al dat je op de website van Bewust Nijmegen ook een compleet overzicht kunt vinden van onze aangesloten leden? Met een ontzettend breed aanbod, van gezond voedingsadvies tot geurige massages, van duurzame bloemboeketten tot natuurwandelingen, yoga, kunst, mantrazingen en lichaamswerk. En alles daar tussenin. 

Tip: ga naar de pagina professionals/organisaties, klik op de zoekbalk en kies vervolgens een categorie die je aanspreekt. 

Onze categorieën zijn: acupunctuur / catering / centra voor bewustwording / coaching / lifecoaching / wandelcoaching / craniosacraal therapie / energetisch werk / fysiotherapie / gezondheids- en vitaliteitscoaching / grafisch- en webdesign / healing & reading / horeca / kristallen en (edel)stenen / kunst / lichaamsgerichte therapie  / lichaamswerk / massage / meditatie / mindfulness & compassie / natuur, tuin en landschap / natuurbeleving / natuurgeneeskunde / opleiding & training / persoonlijke begeleiding / rituelen & ceremonies / shiatsu therapie / sjamanisme / stemwerk & stemcoaching / stervens- en uitvaartbegeleiding / stressmanagement / voedingsadvies & coaching / voetreflexologie & voetzorg / yoga / zelfrealisatie.

Bewust Nijmegen staat open voor nieuwe leden!

Ben/ken jij een bewuste en/of duurzame ondernemer in de regio Nijmegen, Oosterhout, Bemmel, Elst, Beuningen, Wijchen, Malden, Mook, Molenhoek, Beek-Ubbergen, Berg en Dal en Groesbeek?

Met zin om aan te sluiten bij een snel groeiend platform en netwerk? 

Stuur dan gerust een mailtje naar onze coördinator. Of kijk hier op onze website voor de mogelijkheden en voorwaarden. 

Veel plezier met de agenda & graag tot ziens!

De onderstaande agenda toont het aanbod voor de komende 2 maanden. Als je al verder vooruit wilt kijken in de agenda, dan kun je hier op onze website verder bladeren. 

Graag verwelkomen we je één of meerdere van onze activiteiten!

Hartelijke groet,

Jody Bos
Coördinator Bewust Nijmegen