Markeren van zowel de vreugdevolle als de verdrietige levensmomenten | Nijmegen

Zoek je inhoudelijke begeleiding bij een afscheid/uitvaart, herdenking, huwelijk, geboorte- of naamgevingsritueel, wees dan welkom bij Astarte Rituelen & Ceremonies. Samen met jou kijk ik welke muziek, teksten, symbolen en gebaren passen bij jouw ceremonie.  Ik schrijf het In Memoriam (levensverhaal) en het gedachtenisprentje, ik help met het samenstellen van de teksten, draag het desgewenst voor en praat de ceremonie aan elkaar.

Daarnaast organiseer ik gespreksavonden en stiltewandelingen met rituelen rondom een thema (bv. de kunst van het loslaten). Ik heb oog voor zaken waar mensen niet zo snel over (durven te) praten, stil verdriet. Hoe kijk je tegen de dood aan, is het leven verlopen zoals je gewenst had, is er unfinished business? Delen van jouw verdriet en erkenning daarvan kan helend werken. 

Ook ben ik betrokken bij de oprichting van Ontmoetingsplekken voor Rouw en Verlies bij het Huis van Compassie, waar ik als vrijwilliger verbonden ben.

Ik begeleid alleenstaanden bij hun wensen rondom hun afscheid/levenseinde. Hoe wil jij herinnerd worden, welke mensen zijn belangrijk, welke teksten en muziek wil je bij dit moment? Samen kijken we wat passend is bij jou.

Vanaf mei 2021 organiseer ik samen met anderen Zinspiratieontmoetingen op Zondag in Cordium (meestal op de 3e zondag van de maand m.u.v. juli en augustus). Dit zijn bijeenkomsten voor mensen die geen behoefte hebben aan een kerkelijke viering maar het wel fijn vinden om samen verdieping te zoeken op een thema.

Over Esther Zawiolkowski | Nijmegen

Als klein meisje was ik al geïnteresseerd in de wijze waarop mensen in het leven staan, hun keuzes en hun veerkracht. Kortom in levensverhalen. Dat resulteerde in een studie maatschappijgeschiedenis in Rotterdam en een premaster Religiestudies in Nijmegen. Het besef dat ik op een intuitievere en creatievere manier met zingeving bezig wilde zijn leidde mij naar de opleiding tot ritueelbegeleider aan de Universiteit voor Humanistiek (celebrantenopleiding). Markeren van de bijzondere momenten in het leven met een passend ritueel heeft mijn hart en mijn (com)passie. Ik ben er voor jou en sta naast jou in het vormgeven van dat bijzondere vreugdevolle of verdrietige moment.

Specialisatie stil verdriet: als ongewenst kind had ik al snel oog en hart voor onuitgesproken verdriet van anderen. Niet gezien verdriet, waarin ik mensen wil begeleiden. Bijvoorbeeld verdriet om een verloren huisdier, een abortus, ongewenste kinderloosheid, echtscheiding of dat het leven niet verlopen is zoals je gewenst had. Ik organiseer wandelingen en troostbijeenkomsten met een thema, waarbij het verdriet gezien en erkend wordt. En dat kan helend werken.

 


Foto 1 Esther Zawiolkowski Foto 3 Esther Zawiolkowski Klik om te vergroten

Astarte Rituelen & Ceremonies
Esther Zawiolkowski


Professionals in de categorie Rituelen en Ceremonies

Acupunctuur Catering Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Energetisch werk Fysiotherapie Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Healing en reading Horeca & Catering Kunst Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Persoonlijke verzorging Psychosociale therapie Rituelen en Ceremonies Shiatsu Therapie Sjamanisme Stemwerk & Stemcoaching Stressmanagement Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Yoga Zelfrealisatie
Bewust Nijmegen
Bewust Nijmegen

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!