Biologische taarten, bakworkshops, catering en meer. Gespecialiseerd in allergeenvrij bakken/koken.

Amélie bakt taarten - Geraldine van Doorn
Malden

'Amélie bakt taarten' is gespecialiseerd in allergeenvrij bakken: lactosevrij, glutenvrij, vegan, notenvrij, koemelkvrij of eivrij gebak.

'Amélie bakt taarten' is gespecialiseerd in allergeenvrij bakken. Of u nu lactosevrij, glutenvrij, vegan, notenvrij, koemelkvrij of eivrij gebak en/of taart wilt, wij bakken het voor u. Ook taarten met alles erop en eraan. Met of zonder voedselintolerantie of –allergie, er is altijd wel een lekker zoet of hartig taartje, gebakje of tussendoortje te verkrijgen.

Er worden alleen biologische en natuurlijke ingrediënten gebruikt, zo ook eetbare bloemen. 
Daarnaast bakken wij zonder onnodige toevoegingen. Dé speciale toevoegingen zijn een dosis liefde, passie en plezier die overal ingestopt worden. 

Alle taarten zijn online te bestellen.

Over Amélie bakt taarten - Geraldine van Doorn

Hoi, ik heet Geraldine van Doorn en ben de drijvende en enige kracht achter "Amélie bakt taarten". Het koken en bakken is mij met de paplepel er ingegoten door mijn moeder en oma. Als kind likte ik de pollepels af en kon ik verlekkerend voor het gasfornuis zitten kijken hoe de soesjes rezen in de oven. Al snel verzamelde ik recepten uit allerlei tijdschriften, die ik nog steeds heb. Als ik dan toch moest koken mocht ik ook wat uitproberen van mijn moeder.

In mijn professionele leven heb ik echter niks met koken en/of bakken gedaan. Totdat ik uitgeblust raakte van mijn toenmalige werk. Ik ging bij mezelf te rade wat ik echt leuk vind. Al snel kwam "koken en bakken" naar boven drijven. In 2010 begon ik met "Amélie bakt taarten".

Mijn insteek vanaf het begin is: uitsluitend met biologische ingrediënten werken en me richten op mensen met een voedselallergie of -intolerantie. Uit eigen ervaring weet ik hoe niet leuk het is als je buitenshuis geen taartje of gebakje kunt eten als je iets niet mag. Altijd die uitzondering zijn.

Ondertussen ben ik gespecialiseerd in het bakken van zoete en hartige taarten van vooral taarten waar iets niet in mag, ofwel allergeenvrij bakken. Uiteraard bak ik ook taarten waar wel alles, roomboter, ei, suiker, speltbloem, in zit.

Het is heel erg leuk en dankbaar om voor mensen, die normaal niet mee kunnen snoepen met "wat de taart schaft", dat wel mogelijk te maken met onder andere mijn biologische taarten.


Amélie bakt taarten

Geraldine van Doorn

Basalt 61
6581HL Malden

Biologische taarten, bakworkshops, catering en meer. Gespecialiseerd in allergeenvrij bakken/koken.