Training mindfulness voor ouders, kinderen en jongeren

De Geluksvogels - Ellen Budding
Lent

Stoppen met doorgaan ... op adem komen ... je bewust worden van gedachten, gevoelens en hoe je lichaam hierop reageert. Niet zweverig, maar praktisch. Het kan jou en/of je kind meer rust, focus, plezier en energie opleveren. Jullie zijn welkom!

8-weekse training mindfulness voor kinderen en jongeren (vanaf 7 jaar en middelbare scholieren) 

Het leeftempo is hoog, er zijn veel prikkels en ook kinderen kennen (net als hun ouders) soms te volgepropte agenda's. Steeds meer kinderen en jongeren ervaren, op een steeds jongere leeftijd, een te vol hoofd en een lege accu. En raken het contact kwijt met hun gevoel. De training 'Aandacht werkt!' geeft hen handvatten om hun hoofd vol gedachten tot rust te brengen en gevoelens te voelen. Middels meditatie (stilzitten als een kikker), het uitwisselen van ervaringen en eenvoudige yogaoefeningen leren zij hun binnenwereld beter kennen.  

8-weekse training mindfulness voor ouders (aandacht in de opvoeding)

In de training ontwikkel je vaardigheden waardoor je geest kalmer, veerkrachtiger, vriendelijker en minder reactief wordt. Daarnaast leer je anders omgaan met (opvoed)stress. Het resultaat? Meer ontspanning, verbinding en plezier in je gezin.

Ik ben een gecertificeerd trainer mindfulness voor ouders, kinderen en jongeren. En werk met de methode 'Aandacht werkt!' van Eline Snel. Wellicht bij je bekend van de boeken 'Stilzitten als een kikker' en (voor ouders van pubers) 'Ruimte geven en dicht bij zijn'. Mijn achtergrond is die van orthopedagoog en leerkracht basisonderwijs.  

Over De Geluksvogels - Ellen Budding

Mijn naam is Ellen Budding. Samen met mijn man en twee kinderen woon ik sinds 15 jaar met veel plezier in Lent. Woon én werk. Want na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest  bij het Regionaal Instituut voor Dyslexie in de functie van orthopedagoog en vervolgens vele jaren als ambulant begeleider bij Kentalis, ben ik eind 2017 in Lent mijn praktijk De Geluksvogels begonnen. 

Met veel plezier geef ik 8-weekse trainingen mindfulness aan kinderen en jongeren. En, omdat kinderen vooral leren van wat ze hun ouders zien doen, ook 8-weekse trainingen mindfulness in de opvoeding aan ouders

Zelf heb ik jaren geleden veel gehad aan het volgen van de 8-weekse training Mindful Parenting. De aanleiding was dat ik handvatten nodig had om met drukte en stress om te gaan. Hoe voorkom ik dat ik mijzelf verlies in een vol leven met gezin en werk? In die tijd had ik gevoel dat ik geleefd werd. Van het ene naar het andere. Het gejaagde en onrustige gevoel bleef maar toenemen. Ik deed veel dingen op de automatische piloot. En dat voelde niet prettig. Door de training te volgen, kreeg ik de eerste handreikingen om de regie over mijn leven weer te pakken. Voor mij was de training de start van een bewuster leven en daarmee een leven waar ik mij prettig bij voel. In die tijd dacht ik vaak ‘Had ik deze training als kind maar gehad!'. Zelfkennis ... daar begint het mee.

Vanuit deze overtuiging ben ik de opleiding tot trainer mindfulness voor kinderen en jongeren gaan doen bij de Academie voor Mindful Teaching van Eline Snel. En vervolgens ook de opleiding S-MBSR trainer (mindfulness in de opvoeding) bij dezelfde academie. Daarmee ben ik een gecertificeerd trainer.

Mijn missie is om kinderen kennis te laten maken met mindfulness & ouders te leren vertrouwen op hun innerlijke kompas bij het opvoeden


De Geluksvogels

Ellen Budding

Turennesingel 112
6663 GV Lent

Training mindfulness voor ouders, kinderen en jongeren