Mindfulness Praktijk Nijmegen: Mindfulnesstraining (MBSR), workshops, coaching

Sonja Kobus
Lent

"Leren stilstaan om vooruit te komen". Sonja Kobus is als Categorie 1 trainer opgeleid aan het Radboud Centrum voor Mindfulness. Zij biedt mindfulnesstrainingen (8-weekse MBSR), workshops, coaching en meditatielessen aan.

"Leren stilstaan om vooruit te komen..."

"Als je hier kunt zijn, als je vrij kunt zijn, dan kun je nu en hier gelukkig zijn. Dan hoef je nergens meer naartoe te rennen, stop, haal adem en breng je geest tot rust", zegt zenleraar Thich Nhat Hanh. Alleen, in de drukte van ons dagelijks leven is dat nog niet zo makkelijk. We moeten eerst leren stilstaan om vooruit te komen...

Daarom biedt Mindfulness Praktijk Nijmegen trainingen aan die je helpen te stoppen: bewust adem te halen en je geest tot rust te brengen. 

Ben je op zoek naar meer rust, ruimte en balans in je leven? Wil je leren stress en wisselvalligheden van het leven beter te hanteren? Dan is mindfulness misschien iets voor jou. 

Mindfulness is bewust zijn: aandachtig aanwezig in het huidige moment, zonder te oordelen, in verbinding met jezelf en de wereld om je heen. Het is het tegenovergestelde van leven op de automatische piloot, waarbij we ons onbewust laten meeslepen door gevoelens, gedachten en gebeurtenissen.

Mindfulness is een vaardigheid die je kunt trainen. Essentieel hierbij is een houding van vriendelijkheid en mildheid naar jezelf, ook dat kun je oefenen en ontwikkelen.

Ik nodig je graag uit om te onderzoeken wat mindfulness voor je kan betekenen. 

Over Sonja Kobus

Mijn eerste kennismaking met mindfulness was tijdens de zomerretraite in 2002 in Plum Village, het boeddhistisch klooster in Frankrijk van zenleraar Thich Nhat Hanh. Mindfulness heeft mij persoonlijk veel gebracht. Waar ik vroeger vaak twijfelde aan mezelf, ben ik door jarenlange mindfulness beoefening gaan vertrouwen op mijn eigen kracht. Ik leerde (en leer nog steeds) mijn patronen te herkennen en los te laten. Ik leerde te stoppen met streven en dat gewoon ‘zijn’ goed genoeg is. Ik werd zachter en vriendelijker naar mezelf.

Mijn ervaringen met loopmeditatie, eten in aandacht, kijken naar mijn eigen geest waren een openbaring. Ik kwam ‘thuis’. Door me volledig af te stemmen op het hier-en-nu kon ik contact maken met mezelf en ben ik beter naar mijn lichaam en grenzen gaan luisteren. Ik ontdekte dat de sleutel niet lag in vechten of vluchten, maar in overgave en acceptatie, in het erkennen en omarmen van alle gedachten en gevoelens. Naast beoefening van mindfulness, beoefen ik ook al vele jaren tai chi en mediteer ik in de Tibetaanse boeddhistische traditie o.a. Vipassana en Dzogchen. 

Ik geloof in de kracht van mensen. In het natuurlijke vermogen te helen en te groeien. Alles wat we nodig hebben is er al, wijsheid, kracht vertrouwen, een warm hart en heldere geest. Tijdens de mindfulnesstraining ondersteun ik je graag bij het gaan herkennen en loslaten van de patronen die jou gevangen houden. In mijn groepen weet ik een sfeer van veiligheid en vertrouwen te creëren.


Mindfulness Praktijk Nijmegen

Sonja Kobus

Groot Brittanniestraat 4
6663 HT Lent

Lid van beroepsvereniging

Mindfulness Praktijk Nijmegen: Mindfulnesstraining (MBSR), workshops, coaching