Hoveniersbedrijf Aardkracht Tuinen

Luuk Weijering
Nijmegen

Aardkracht Tuinen is opgericht door Luuk Wijering. Als tuinman probeer ik Nijmeegse tuinieren natuurvriendelijker te maken. Wil jij een groene, ecologische, duurzame tuin? Aardkracht Tuinen maakt van tuinen weer paradijsjes voor mens, dier en plant.

Aardkracht Tuinen is een ecologisch hoveniersbedrijf in Nijmegen en is opgericht door Luuk Wijering. Luuk wil Nijmeegse tuinen natuurlijker maken. Hierdoor worden tuinen groener, duurzamer en beter bestand maken tegen extreme weersomstandigheden. Zijn planten komen van biologische en ecologische kwekers waardoor deze sterker en gezonder zijn.

Naast planten zijn ook dieren onmisbaar in een natuurvriendelijke tuin. Hoe leuk is het om leven in de tuin te hebben, zoals vogels, egels en bijen. Al deze dieren hebben een functie en houden je tuin in balans.

Heb je een tuin waar u niet tevreden over bent? Waarschijnlijk is het evenwicht van uw tuin verstoord. Wellicht is uw klacht al met wat kleine aanpassingen verdwenen.  Hiervoor kun je een vrijblijvende afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. 

Ook voor tuinrenovaties, ontwerp, aanleg en onderhoud kun je bij Aardkracht Tuinen terecht. 

Over Luuk Weijering

Ik ben Luuk Wijering. Ik ben geboren en getogen in Twente en in 2011 naar Nijmegen verhuisd om aan de Radboud Universiteit te gaan studeren. Hier heb ik de bachelor Biomedische Wetenschappen afgerond. Vervolgens ben ik de master Clinical Human Movement Sciences gaan doen. Tijdens mijn studie heb ik een half jaar stage gelopen in Nieuw Zeeland. Daar trok ik ieder vrij moment de natuur in: huttentochten maken door de wildernis, trail runnen, bergen beklimmen, etc. Eenmaal terug in Nederland miste ik de trektochten in de natuur en de vrijheid die me dat gaf. Ik werd me bewust dat hoewel ik mijn studie erg leuk vond, hier niet mijn passie lag. Ik wilde niet meer de hele dag binnen achter de computer of in het laboratorium werken, ik wilde naar buiten. 

Nadat ik slaagde voor mijn master, ging ik in de tuin aan het werk. Dat bleek een nieuwe passie te zijn. Bij verschillende hoveniers deed ik kennis op en ik richtte in 2019 mijn bedrijfje Aardkracht Tuinen op. In 2020 begin ik aan de opleiding Ecologisch hovenier om me meer te specialiseren. De opleiding is parttime en de rest van week ben ik als hovenier aan het werk.

Wil je meer over me weten? Ik zou het leuk vinden als je me volgt! Dat kan via de Facebook en Instagram. Ook post ik zo nu en dan op mijn blog.


Aardkracht Tuinen

Luuk Wijering

Vossendijk 106
6534TA Nijmegen

Hoveniersbedrijf Aardkracht Tuinen