Duurzaam tuinontwerp & trajectbegeleiding

Schoppenvrouw
Nijmegen

Met een ecologische grondslag ontwerp ik tuinen die zijn opgebouwd zoals de natuur dat zou doen. Daarbij plaats ik eetbare vaste planten, zodat je het hele jaar door uit je eigen tuin kan eten. Ik zorg voor een fijne plek voor mens, plant en dier.

Je tuin is een plek om van te genieten. Waar je tot rust komt of waar je kinderen spelen. Die tuin wil je zo goed mogelijk inrichten. Maar hoe zorg je ervoor dat je tuin ook duurzaam wordt?

Met een ecologische grondslag ontwerp ik tuinen die zijn opgebouwd zoals de natuur dat zelf zou doen. Daarbij plaats ik vooral eetbare vaste planten, zodat je het hele jaar door uit je eigen tuin kan eten. Ik zorg voor een fijne plek voor mens, plant en dier.

Tuinadvies - Wil jij je tuin duurzamer inrichten maar weet je niet zo goed hoe? Ik kom graag een keer bij je langs en kijk met je mee. We bespreken je wensen en plannen en ik loop met je door je tuin en geef ter plekke advies over beplanting, indeling van de tuin, afwatering etc.

Tuinontwerp - Wil je liever een compleet ontwerp laten maken door mij, dan kan dat natuurlijk ook. Ik kom bij je langs, observeer samen met jou je tuin en bespreek je wensen die ik verwerk in een uitgebreid ontwerp.

Trajectbegeleiding - Heb je ideeën over hoe je je tuin aan wilt pakken, wil je dat zelf doen maar kun je daar wel wat hulp bij gebruiken. Ook daarvoor kun je mij inschakelen. Ik geef advies, maak een plan met je en begeleid je in jouw eigen tempo door je tuinproject.

Over Schoppenvrouw

Ik ben Marijn van Klingeren. Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door natuur, plant en dier. In mijn eigen tuin deed ik veel ervaring op over plantverzorging en opbouw van biodiversiteit. Buiten zijn en bezig zijn in de tuin was voor mij pure ontspanning. Toch heeft het enige tijd geduurd voordat ik hier mijn beroep van heb gemaakt.

Na jaren werkzaam te zijn geweest als docent/ onderzoeker op de universiteit, besloot ik me om te laten scholen. Ik volgde een opleiding duurzaam tuinontwerp. De energie die ik hiervan kreeg was genoeg om mijn carrièreplannen totaal om te gooien en mijn hart te volgen. Vanaf 2020 ben ik zelfstandig tuinontwerper en workshopdocent.

Verder hou ik van breien, tekenen, hardlopen, lekker bezig zijn in de moestuin en lekker struinen in de natuur met mijn gezin.


Schoppenvrouw

Marijn van Klingeren

Riekstraat 1
6532VL Nijmegen

Duurzaam tuinontwerp & trajectbegeleiding