Meer rust in hoofd en lijf door Shiatsu therapie, Hara-centrering en Dao Yin yoga

Praktijk YinYan - Janneke Bardoel
Nijmegen

'Een plek om tot rust te komen, te zien wat er aan de hand is en samen te kijken hoe je weer in balans kunt komen.' Bij mij kun je terecht voor Shiatsu therapie (waaronder Hara-centrering) en Dao Yin yoga.

Bij mij kun je terecht voor Shiatsu therapie (waaronder Hara-centrering) en Dao Yin yoga.

Voorbeelden van behandelvragen zijn: pijn- en spanningsklachten, verteringsklachten, onrust, slaapproblemen, omgaan met emoties, meer bij jezelf blijven in bepaalde situaties, etc. 

Hara-centrering is een specialisatie van mij. 

In het Westen wordt er veel van je gevraagd om in je hoofd aanwezig te zijn. Hierdoor is daar veel energie en minder in de onderkant van je lichaam. Dit leidt tot stress, opgetrokken schouders, hoofdpijn en een gespannen nek. Vaak ook gecombineerd met pijn in de onderrug.
De kunst is om de energie weer gelijk over je lichaam te verdelen. Dit vraagt in dit geval om meer aandacht te geven aan met name je centrum, je buik (hara).
Wanneer je meer in je centrum zit, wordt je minder snel uit het veld geslagen. Je staat immers stevig. De aandacht is bij jezelf en vanuit daar in contact met de buitenwereld. Invloeden van buitenaf hebben minder grip op je. Je volgt wat voor jou goed voelt.

Onderweg kom je tegen wat je belemmert dan wel tegenhoudt om continu in je centrum te zijn. Dit kunnen gedachten zijn, oude gewoonten, emoties, fysieke pijn of spanning. 
Graag zet ik mijn ervaring als Shiatsu massage therapeut en Psycholoog in om je te helpen bij jouw specifieke vraag. 

Ik bied trajecten aan en het is ook mogelijk om een losse sessie te volgen, om uit te proberen.

Afhankelijk van je aanvullende verzekering worden de sessies geheel of gedeeltelijk vergoed.

Over Praktijk YinYan - Janneke Bardoel

Na mijn studie Psychologie heb ik me verder geschoold in Coaching. Ik werkte als Psycholoog, Loopbaanadviseur, Coach en Trainer. Daarnaast deed ik altijd al veel aan dans en ben sinds 2007 verknocht aan de Argentijnse Tango. Beweging, lichamelijke uiting, interactieve communicatie, verbinding met jezelf en de ander hebben mijn interesse. Ik ben me dan ook steeds meer gaan verdiepen in bewegingsvormen die het lichaamsbewustzijn aanspreken, zoals Kum Nye, Mindfulness, Qi Gong, Dao Yin en andere yogavormen. Sinds 2012 ben ik me toe gaan leggen op Dao Yin yoga, heb me verder geschoold tot docent en ben toen les gaan geven. Ik die tijd gaf ik ook les in Argentijnse Tango.

Om meer te weten te komen over het stromen van Qi in het menselijk lichaam en hoe blokkades op te heffen, ben ik Shiatsu therapie gaan studeren bij Qing Bai. Aansluitend haalde ik mijn diploma voor Westerse Medische Basiskennis.

Met veel plezier en rust geef ik Shiatsu en Dao Yin yoga.

Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

Hartelijke groet,

Janneke Bardoel.


Praktijk YinJan

Janneke Bardoel

De Ruyterstraat 65
6512 GB Nijmegen

Lid van beroepsvereniging

Meer rust in hoofd en lijf door Shiatsu therapie, Hara-centrering en Dao Yin yoga