Shiatsu & Coaching

Plaats2 - Esther Rensen
Nijmegen

Thuiskomen in lichaam en geest. Aandacht voor jou, ruimte voor jou, tijd voor jou. Wees welkom bij Plaats2 voor shiatsu massage en coaching.

Shiatsu is een Japanse massagetechniek om je lichaam en je geest in balans te brengen. Het woord Shiatsu betekent letterlijk ‘vingerdruk’. Met mijn handpalm, duim, elleboog of knie en mijn eigen lichaamsgewicht oefen ik druk uit op je lichaam. Daarnaast pas ik ook rotaties en strekkingen toe van ledematen, rug, nek en hals.

Een massage ontspant, versoepelt de spieren en bevordert de beweging van gewrichten en een goede circulatie van bloed- en lichaamsstoffen en het afvoeren van afvalstoffen. Een behandeling is erop gericht om ruimte te maken in je lichaam en de energie weer gezond en vrij te laten stromen.

Shiatsu gaat uit van de aanwezige levensenergie (Qi) en van het zelf herstellend vermogen van je lichaam. Ik werk op de energiebanen (meridianen) die door je hele lichaam lopen. Elke energiebaan heeft een bepaalde functie en is verbonden met een intern orgaan en heeft zijn eigen specifieke drukpunten (acupunctuurpunten).

Massage

Een Shiatsu massage helpt de balans in je lichaam te herstellen en versterkt je psychische, emotionele en fysieke weerbaarheid.

Tijdens een Shiatsu massage lig je op een futon (Japans matras) op de grond en je kunt je kleding aanhouden.
Een massage is gericht op ontspanning van je lichaam en je geest en het voorkomen van klachten.

Therapie

Daarnaast kan Shiatsu ook ondersteunend zijn en therapeutisch ingezet worden bij klachten zoals:
– Vermoeidheid
– Pijn
– Spanning
– Slaapproblemen
– Spijsverteringsklachten

Over Plaats2 - Esther Rensen

In Zuid-Limburg ben ik opgegroeid en voor mijn opleiding tot Drama Therapeut ben ik naar Nijmegen gekomen, waar ik nog steeds met veel plezier woon.

Ik heb veel met theater en mensen gewerkt, vaak mensen met een specialiteit: kinderen met autisme en jongeren met een verstandelijke beperking. Op persoonlijk gebied kwam ik door meditatie en lichaamswerk in contact met stilte, de veerkracht van de mens en de wijsheid van het lichaam. Ik was nieuwsgierig wat ik met mijn handen kon betekenen voor andere mensen. Toen ik bij QingBai de opleiding tot Shiatsu therapeut vond, kwam alles samen. In de praktijk leerde ik wat ik kon doen om balans te brengen in een lichaam gefundeerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). De TCM gaat ervan uit dat lichaam, geest en omgeving niet los te zien zijn van elkaar in gezondheid en in ziekte.

In 2017 startte ik met Plaats2, mijn bedrijf waar ik de verzameling van mijn werkzaamheden kan onderbrengen onder één paraplu. Nu heb ik ook een praktijkruimte aan huis waar ik Shiatsu behandelingen en massages geef.

Daarnaast werk ik ook bij ZinVolledig waar we er zijn voor mensen die hun veerkracht willen vergroten. We kijken naar mensen als één geheel en geloven in herstel door een goede samenwerking van lichaam, geest en hart.


Plaats2

Esther Rensen

Clavisstraat 25
6515 GA Nijmegen

Shiatsu & Coaching