Levenseinde doula

Grietha Rijlaarsdam
Nijmegen

Een Levenseinde doula biedt emotionele, praktische, sociale, spirituele, niet-medische ondersteuning bij het levenseinde en de voorbereiding daarvan.

Leef alsof het vandaag je laatste dag is. Bewust omgaan met het levenseinde kan veel rust geven voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Geen angstige gevoelens, weten wat je wilt als het zover is. Losse eindjes onderzoeken en verwerken. Waar heb je spijt van en wat kun je daar nog aan doen. Nadenken over je 'ooit' uitvaart. Wat zijn je wensen? Hoe wil je uiteindelijk doodgaan, waar en met wie? Hoe communiceer je hierover met je naaste omgeving? En wat als jij niet wilt praten, maar je naaste omgeving wel of andersom.

Over al deze vragen kun je met mij in gesprek gaan. Ik bespreek het levenseinde met zieke, maar ook gezonde mensen. Ik stap in waar het nodig is. 

Over Grietha Rijlaarsdam

Ik ben geboren in 1954, moeder van twee zoons. Grootmoeder van Femke. Ik woon nu vier jaar in Nijmegen met Ireen.

In mijn werkend leven ben ik verpleegkundige geweest en heb in het ziekenhuis, in de wijkverpleging en in de kraamzorg gewerkt. Ik heb diverse baantjes gehad om in mijn onderhoud te voorzien. Van 2003-2018 heb ik mijn eigen uitvaartonderneming gerund in Wageningen en omgeving.

De dood heeft mijn hele leven al mijn interesse. Niet om dood te gaan, maar om er over te communiceren en anderen bij te staan in tijden van afscheid. Als uitvaartbegeleider heb ik ruimschoots mijn ervaring kunnen inzetten. Bewust afscheid nemen was en is nog steeds mijn passie.

Nu ik niet meer hoef te werken, kan ik me in alle rust gaan wijden aan mijn passie, nu als Levenseinde doula. Toen ik dit woord tegen kwam ging bij mij het licht aan. Dat ben ik…..


Levenseinde doula

Grietha Rijlaarsdam

Heijendaalseweg 255
6525SH Nijmegen

Levenseinde doula