Training en coaching voor ont-stressen, ont-moeten, en ont-wikkelen

MagischMoment - Lisette Steentjes
Nijmegen

Training Stress-less: Stress is niet vanzelfsprekend. Sóms is stress functioneel, maar al te vaak heb je last van onnodige stress. Ontdek waar jóuw stress vandaan komt en leer hoe je daar echt mee kunt stoppen zodat je weer kunt leven i.p.v. overleve

Vaak denken we bij stress aan Stress met een hoofdletter: ‘grote’ zaken zoals werkstress, stress in je relatie(s), gezondheid, geldgebrek, het milieu, etc.  Maar stress is ook: al die momenten dat je het gevoel dat je ‘op aan’ staat, niet tot rust kunt komen, continu alert bent, overprikkeld bent. Ook dan ‘heb je stress’ terwijl het niet altijd duidelijk is waar het vandaan komt. Deze stress kan wel tot klachten lijden. Fysieke, maar ook psychische klachten. 

Wat ís stress eigenlijk? Wat geeft jou stress? En wat is er nodig voor een leven met minder –  onnodige – stress? Het blijkt dat we veel meer invloed uit kunnen oefenen dan we zelf vaak denken. We denken vaak dat stress wordt veroorzaakt door een bepaalde situatie, door iets 'buiten onszelf'. Maar veel stress wordt veroorzaakt door onze eigen perceptie van die situatie, onze overtuigingen over wie en wat we (moeten) zijn, en door patronen waar we vaak al jaren in vastzitten. Mensen zeggen vaak: 'zo ben ik nu eenmaal'. Ik zeg: 'zo ben je het gaan doen.' Met een goede reden. Én het kan en mag anders. In de Training Stress-less leer je hoe dit soort mechanismen werken, welke impact ze hebben en leer je vooral hoe je het zelf anders kunt doen. Zodat je eindelijk jezelf kunt zijn. 

Naast de Training Stress-less organiseer ik ook workshops over aanverwante onderwerpen, zoals 'waar word je blij van? 

Over MagischMoment - Lisette Steentjes

Ik ben trainer, coach en verhalenverteller. Getrouwd met Eric en moeder van een volwassen dochter en zoon. Ik ben geboren in 1959 als oudste in een warm onderwijzersgezin. Als kind wilde ik dokter worden, of schrijver, of pianist. Psycholoog en fysiotherapeut leken me ook mooi. Uiteindelijk ben ik biologie gaan studeren. Ik heb een aantal jaren gewerkt in de milieubeleidsadvisering om erachter te komen dat mijn hart ligt bij het werken met mensen en verhalen.

In de loop der jaren heb ik mijn eigen scholingsweg gevolgd. Ik werk met Voice Dialogue, NLP, kennis van de werking van ons brein, positieve psychologie, energetisch en systemisch werk en natuurlijk met verhalen. Voor mij zijn training, coaching en verhalen vertellen verschillende uitingsvormen van wat ik in wezen doe: werken met mensen en verhalen. In 1-op-1 coaching gaat het om het individuele verhaal, in trainingen staat het verhaal in dienst van de hulp- of leervraag en bij het vertellen laat ik het verhaal zijn werk doen.

Sinds 2012 werk ik veel met mensen met stress en stressgerelateerde klachten. Ik begeleid hen in het proces om (weer) hun eigen kracht te ervaren en vertrouwen te hebben in zichzelf en hun eigen mogelijkheden. Woorden die mij en mijn werkwijze kenschetsen zijn: veiligheid, compassie, helderheid, een beeldend en invoelend vermogen, het vermogen om te luisteren en de juiste vragen te stellen, het in een woord of beeld samenvatten van de kern van waar het om gaat. 


MagischMoment

Lisette Steentjes

Hermelijnstraat 51
6531 JW Nijmegen

Training en coaching voor ont-stressen, ont-moeten, en ont-wikkelen