Letterlijk en figuurlijk ruimte voor open verwondering

De Zendo
Heilig Landstichting

De Zendo biedt letterlijk en figuurlijk ruimte om met open verwondering diverse wijsheidstradities te leren kennen, beoefenen, en verder te ontwikkelen. Door de warme en persoonlijke ambiance van de ruimtes word je hier als vanzelf toe uitgenodigd.

De Zendo biedt letterlijk en figuurlijk ruimte om met open verwondering diverse wijsheidstradities te leren kennen, beoefenen en verder te ontwikkelen. Door de warme en persoonlijke ambiance van de ruimtes word je hier als vanzelf toe uitgenodigd, maar meer nog door onze partners die in De Zendo vanuit de eigen traditie activiteiten organiseren. De Zendo is een plek waar je tot rust komt en reflecteert. Neem de tijd voor jezelf met een kop koffie en een goed boek na een wandeling op Orientalis. En als je verdieping zoekt, kun je hier waardevolle en soms pittige inzichten op doen. Inspiratie waarmee je van waarde bent voor jezelf, je omgeving, en de wereld.

De Zendo is gelegen Museumpark Orientalis. In deze bosrijke omgeving met de rijke religieuze historie én potentie voor nieuwe  ontwikkelingen voelde we ons direct thuis. Samen met onze partners gaan we voor een vruchtbare samenwerking met en kruisbestuiving tussen alle betrokkenen op het park. Zo beogen we diverse doelgroepen de mogelijkheid te bieden om wijsheidstradities met open verwondering tegemoet te treden in relatie tot thema’s rondom onderwijs, duurzaamheid, en sociale vraagstukken.

Onderliggend en richtinggevend aan al ons werk is de doorlopende poging te leven in verbondenheid en vertrouwen. Een spannende onderneming waarbij we je graag in de nabije toekomst hopen te mogen ontmoeten!

Benieuwd naar ons avontuur? Bekijk de documentaire 'Monnik anno nu?' op NPO Start.

Warme groet,

Lotte Luigjes Art director & coördinator De Zendo
Misha Beliën Zenmonnik & documentairemaker

Over De Zendo

Misha Beliën
Filmmaker Misha Beliën is zenmonnik en onderzoekt hoe hij een authentiek monnikschap vorm kan geven in Nederland anno nu. Hij kiest daarbij niet voor het celibataire leven in een afgezonderd klooster, maar voor een hedendaagse vorm van monnik zijn, midden in de maatschappij waar hij samenwoont met zijn vriendin Lotte en zoontje Yura. Zijn grote vraag hierin is hoe hij meer verbinding in de wereld kan creëren. Hoe draag je daar concreet aan bij als zenmonnik in het dagelijks leven? Een antwoord op deze vraag is gebleken het oprichten van 'De Zendo'.Misha coördineert Zen Centrum Nijmegen en samen met Lotte 'speelt' hij vanuit De Zendo verder met de vraag;
Hoe kunnen we bijdragen aan meer verbinding in de wereld?

Lotte Luigjes 
Is art director van Studio Alott, met haar ontwerpstudio helpt ze bewuste en duurzame ondernemers hun verhaal te vertellen. In Februari 2022 begon ze samen met Misha en vele vrijwilligers aan de verbouwing van 'De Zendo'. Na een half jaar de pet van planner, schilder, timmervrouw, stukadoor en koffievrouw te hebben gedragen, heeft zij nu de rol van coördinator. Ze beheerd de planning, contacten en de communicatie van het centrum.

Benieuwd naar ons avontuur? Bekijk de documentaire 'Monnik anno nu?' op bij De Boeddhistische Blik op NPO Start.


De Zendo

Lotte Luigjes

Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting

Lid van beroepsvereniging

Letterlijk en figuurlijk ruimte voor open verwondering