WEL Yoga: Klassieke Yoga, Yoga vanuit haar oorsprong.

Miranda van Zanten
Nijmegen

Klassieke Yoga, 2 uurs yogalessen. In de Yoga verkennen we het 8-voudige pad van Patanjali. Yoga betekent Bewustzijn. Yoga beoefenen in Samtosha, te-vrede-nheid. Yoga werkt sterk reinigend op lichaam en geest en maakt de weg vrij voor voluit leven.

WEL Yoga: Waarheid, Eenvoud & Liefde 

Met Yoga, de oudste wetenschap van het leven, kan je onder andere leren hoe je stress onder controle kunt krijgen. Je bewust mee kunt bewegen in de beweging van jouw leven.

Niet alleen op het fysieke niveau maar ook op het mentale, emotionele en spirituele niveau.

Om te weten wat Yoga inhoud moet je het zelf ervaren.

Klassiek Yoga is Yoga, vanuit zijn oorsprong. Meer dan het alleen aannemen en aanhouden van lichaamshoudingen. De lessen zijn praktisch ingesteld. Alle wegen van Yoga ( één en bewustwording) worden in de Yoga les aangesproken. Met  toewijding en aandacht van de docente worden praktische oefeningen, zoals; lichaamshoudingen aannemen, ademhalingsoefeningen, concentratie, meditatie, klanken en mantra, ontspanning, kennis van de Ayurveda (kennis van het leven) overgedragen.(het 8 voudige pad van Patanjali). Hierdoor vergroot je  je inzicht en kennis, waardoor als vanzelf de binnen in jou  mooie en krachtige (spirituele) eigenschappen (siddhi’s) zich kunnengaan ontwikkelen. Dat gebeurt spontaan, van binnenuit.

Het gaat niet zozeer om de houding aan te nemen als iets moois of als een kunstje, maar wat de uitvoering en de uitwerking met je doet. Zo vergroot je je bewustzijn.

Yoga vraagt je om aanwezig te Zijn, open te zijn, bereid zijn je (oude) gewoonten los te laten en bij jezelf te blijven. 

Yoga vraagt geduld en dicipline. Na ongeveer drie maanden zul je merken dat je er al vruchten van kunt plukken.

Namasté, Miranda van Zanten

Over Miranda van Zanten

Mijn naam is Miranda van Zanten (1972). Moeder van 3 kinderen. Mijn passie voor Yoga en hoe Yoga te beleven in het dagelijkse leven is 20 jaar geleden ontstaan. Ik ben opgeleid door mijn toenmalige Yoga docente, Flim van Schelt en gaf ook lessen in haar studio in Alphen aan de Rijn.

In 2009 ben ik verhuisd van het westen van het land naar Gelderland. De yogalessen heb ik vanaf 2010 tot maart 2016 voortgezet in een mooie yogaruimte in Alphen aan de Rijn. Ook zijn er vanaf 2010 twee yogagroepen gestart in Wijchen en Nijmegen.

Naast het geven van Yoga lessen en massage trainingen werk ik zelfstandig als Natuurgeneeskundige therapeut (vanaf 2005) in huisartsenpraktijk Hypericon in Nijmegen, tevens Centrum Integratieve Geneeskunde. Ik geef onder andere therapie vanuit de Ayurveda levens-/geneeskunst, Dorn wervelcorrectie en Shamballa healing, Vlow®borstweefselbehandeling.

Training in Ayurvedische massage: deze training in de Ayurvedische massage van Harish Johari geef ik al ruim tien jaar. Opgezet samen met Flim van Schelt. Deze training ben ik voort gaan zetten in cursus centrum Umai in Alphen aan de Rijn en van 2007-2013 als docente bij Massage In Beweging in Alphen aan de Rijn. Momenteel worden de trainingen voortgezet in Nijmegen.

Mijn opleiding voor de Hatha Yoga ligt o.a bij de Saswitha Stichting, school voor Yoga en Wijsbegeerte en mijn ervaringen in mijn dagelijks leven.

De Ayurvedische massage opleiding heb ik eveneens bij de Saswitha Stichting gedaan. De verdiepingsopleiding bij Drs Alaknanda Roa. Adem, Meditatie en Healing bij Hen Straver. Dorn Therapie bij het Dorn Instituut te Ommen. Yoga en Ayurveda Health opleiding in Belgie. 

Als er gevraagd word wat spiritualiteit voor mij betekent: spiritualiteit is voor mij Aarden, vanuit deze geaardheid je oprichten naar boven (universum) om zo de juiste kennis en wijsheid te mogen ontvangen. En vanuit deze twee uitersten aarden en oprichten zal ons hart worden geopend. Hoe dieper de geaardheid, hoe subtieler de verbinding met de kosmos en wees in Liefde vanuit het Hart. De sleutelwoorden die mij elke dag bijblijven als woorden van Avatar Babaji (Haidakhan): Waarheid, Eenvoud en Liefde.

Namasté, Miranda


WEL Yoga

Miranda van Zanten

Berg en Dalseweg 83
6522BC Nijmegen

Lid van beroepsvereniging

WEL Yoga: Klassieke Yoga, Yoga vanuit haar oorsprong.